The Lady in Black
 
 
The Lady in Black
The Lady in Black is een documentaire over Ann Van den Broek gemaakt door regisseur Lisa Boerstra. De film toert met Ann en haar dansers langs vele theaters, nieuwe creaties, fysieke uitputtingsslagen en zinderende passie. In alles intens.

Regisseuse Lisa Boerstra volgde Ann ruim anderhalf jaar. Centraal staat het maakproces van de voorstelling The Black Piece, maar Boerstra reisde ook mee met de (inter)nationale tournees van Co(te)lette, I SOLO MENT, We Solo Men, The Red Piece en Q61 Cemetery. Na het zien van The Lady in Black is duidelijk hoe Ann als persoon en kunstenaar verweven is met haar choreografieŽn.

“Ook zie je meerdere keren hoe Van den Broek zelf materiaal bedenkt, in haar eentje improviserend voor een camera. Deze scŤnes, die een grote kracht ťn eenzaamheid uitstralen, zijn een leidmotief. Een prachtige, veelzeggende vondst in een prachtige, veelzeggende film.” (de Volkskrant)

“Je kruipt bijna schokkend dicht op de huid van de choreografe en haar dansers. Maar de documentaire maakt ook als geen ander duidelijk wat een meesterlijk theatermaker Ann is.” (De Telegraaf)

“Duidelijk wordt dat deze weerbarstige choreografe Ďnever nooití iets tegen haar overtuiging zal doen.” (De Groene Amsterdammer)

regie  Lisa Boerstra
producent  Windmill Film, Annemiek van der Hell
première  15 maart 2015, EYE Amsterdam (NL)