Choreografieën
   FF+Rew 60:00
   Rest Room
   Quartet with One
   FF+Rew
   Annexe
   Hurry up...
   Skótoseme
WArd/waRD
Ann Van den Broek
Pers
Merchandise
Links
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Accusation #1: I question
 
Accusation solo's
De Accusation solo's zijn elk opgebouwd rondom één performer, gebaseerd op het materiaal van de voorstelling Accusations, uiteengerafeld en opnieuw in elkaar gezet.

De voorstelling Accusations (2017) vertrekt vanuit het autobiografisch materiaal van Ann Van den Broek. De bekentenissen, aanklachten en verzuchtingen verdeelde zij over zeven performers, zodanig dat ook elke performer zich met zijn of haar persoonlijkheid kon verbinden aan het materiaal.
Accusations is een intrigerende en haast oneindige estafette van beweging, beeld, film, sound en tekst. Een zintuiglijk overweldigend geheel dat het midden houdt tussen een rouwstoet, installatie, modeshow, popconcert en monoloog. Accusations werd door de VSCD genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.

Dualiteit is een kernbegrip in het werk van Ann Van den Broek. Binnenwereld én buitenwereld, emotie én ratio, controleren én loslaten, doen én niet doen. De dualiteit wordt niet opgeheven of opgelost, hij krijgt juist volop de ruimte. Als positieve en negatieve polen die elkaar in evenwicht houden, maar waartussen het zindert van energie. Dualiteit is de moter, de drive.

Accusation #1: I question
Performer Frauke Mariën
Ze zeggen dat ik sneller moet kiezen. Maar hoe kan ik beslissen als ik niet alle opties hebt onderzocht? Ik kan alleen maar vragen, vragen, vragen. Aan die stroom komt geen eind.

Accusation #2: I escape
Performer Louis Combeaud
Elke bal die opgegooid wordt, hou ik in de lucht. Ik blijf glimlachen. Ik kom ermee weg, het lukt altijd. Elke ontsnapping betekent dat ik weer verder kan. Niet struikelen.

Accusation #3: I fear fear
Performer Gregory Frateur
Blijf ik mijn hele leven bang voor de angst? Of hak ik de knoop door en zeg ik: die angst bepaalt mijn leven niet meer. Emotie versus ratio, hét gevecht van de mens.

Accusation #4: I act
Performer Nik Rajšek
Door te handelen overleef ik, door te acteren kom ik ergens. Het beschermt me, ik kan me erin verstoppen. Het geeft me houvast en een houding. Niemand weet wie ik ben.

Accusation #5: I control
Performer Laila Gozzi
Ik denk en analyseer. Mijn ogen zijn naar binnen gericht. Mijn ego is me dierbaar, ik moet mijn positie bepalen. Maar de controle ontglipt me soms. Ze noemen dat loslaten.

concept en choreografie  Ann Van den Broek
tekst  Louis Combeaud, Nik Rajšek, Laila Gozzi, Gregory Frateur, Ann Van den Broek
muziek  Nicolas Rombouts i.s.m. Gregory Frateur en Ann Van den Broek
decorontwerp  Bernie van Velzen, Ann Van den Broek
styling kostuums  Veronique Branquinho


  Tournee 2017
9 augustus AMUZ, Antwerpen (BE) - #1
27 augustus Boulaschouwberg, Antwerpen (BE) - #1 excerpt
17 september Musée d’Art Moderne, Parijs (FR)
16 november Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (NL)
23 november Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (NL)
30 november Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (NL)
7 december Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (NL)
14 december Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (NL)
21 december Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (NL)