Choreografieën
   FF+Rew 60:00
   Rest Room
   Quartet with One
   FF+Rew
   Annexe
   Hurry up...
   Skótoseme
WArd/waRD
Ann Van den Broek
Pers
Merchandise
Links
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Accusations

1   2   3   4   5


Accusations
 
Accusations
“…you put me down with your accusations, you make me strong with your accusations…”

Accusations is een intrigerende, haast oneindige estafette van beweging, beeld, film, sound en tekst. De performers verliezen zichzelf in een bekentenis, bezinning, aanklacht of verzuchting. Accusations staat stil bij keuzes die wel of juist nooit werden gemaakt, kansen die wel of niet zijn gegrepen, fouten die verteren, verlangens die nog moeten worden ingelost.

Samen met componist Nicolas Rombouts en video/licht-designer Bernie van Velzen creëert Ann voor Accusations een transmediale installatie die live gemanipuleerd wordt. Een human loop machine met de performers als dirigenten.

Met performer en lyricist Gregory Frateur laat Ann zich tekstueel inspireren door ‘Selbstbezichtigung’, een toneeltekst van auteur Peter Handke. De originele tekst wordt echter volledig herwerkt met Ann’s ervaringen, emoties en analyses.

Als een krachtige totaalervaring zuigt Accusations de toeschouwer én de performers mee in een kritische (zelf)reflectie, op zoek naar een betere versie van zichzelf.

Accusations werd door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie, de belangrijkste dansprijs van Nederland. De jury over de voorstelling: “Accusations is een heerlijk taaie en compromisloze voorstelling, uitgevoerd door een tableau van ijzersterke en charismatische performers. Met weinig middelen weten de dansers letterlijk en figuurlijk de spotlight te pakken. De setting met beeld, licht en geluid vormen een secuur gecomponeerd geheel. Het is een ruwe diamant op het snijvlak van verschillende disciplines. Eentje die frustreert, raakt en prikkelt.”

Accusations is een bijzondere, hybride productie, ergens tussen rouwstoet, installatie, modeshow, popconcert, monoloog en choreografie in. Dat Van den Broek zowel onderwerp als regisseur is, zindert door alles heen. (…) Maar geleidelijk stapelen beweging, geluid en beeld zich op en gaat de beer los en wordt het ruig en rock.” (de Volkskrant ****)
> Lees de complete recensie.

Accusations is bijzonder confronterend. Je voelt hoe persoonlijk deze voorstelling is en met hoe veel zorg ze gemaakt werd. Je wordt gedropt in het hoofd en hart van een getroebleerde persoonlijkheid. Je kunt alles enkel ondergaan, er is geen ontkomen aan. Er is amper lucht. Die komt er pas wanneer Frateur losbreekt uit het choreografische stramien en zijn stembanden de vrije loop geeft. Ook de andere dansers breken dan los. (…) De voorstelling intrigeert vooral door het charisma van de performers, de tekst, de repetitieve muziek en de manier waarop alles secuur in elkaar grijpt.” (Knack Focus ***)
> Lees de complete recensie.

concept en choreografie  Ann Van den Broek
van en met  Ann Van den Broek, Gregory Frateur, Wolf Govaerts, Laila Gozzi, An Hackselmans, Louis Combeaud, Nik Rajšek, Frauke Mariën en ook met Riedon van den Berg / Davide Calabrese
tekst  Ann Van den Broek en Gregory Frateur
video- en lichtontwerp  Bernie van Velzen
geluid en compositie  Nicolas Rombouts
styling kostuums  Veronique Branquinho
tekst advies  Hans Timmerman
advies  Marc Vanrunxt
scenefotografie  Maarten Vanden Abeele
première  30 maart 2017, Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (NL)

Accusations is een productie van WArd/waRD (NL/BE) in coproductie met de Rotterdamse Schouwburg/Theater Rotterdam (Rotterdam, NL), ccBe (Antwerpen, BE), Rencontres Chorégraphiques (Seine-Saint-Denis, FR), Accueil Studio: Centre Chorégraphique Nationale de Rillieux-la-Pape (Lyon, FR) en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten (NL).


  Tournee 2017
24 februari ccBerchem, Antwerpen (BE), Belgische première
29 maart Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (NL)
30 maart Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (NL), Nederlandse première
1 april Zwolse Theaters, Zwolle (NL)
3 april Stadsschouwburg, Amsterdam (NL)
6 april Verkadefabriek, Den Bosch (NL)
7 april Chassé theater, Breda (NL)
11 april Toneelschuur, Haarlem (NL)
12 april Grand Theatre, Groningen (NL)
14 april Parktheater, Eindhoven (NL)
19 april Theater de Veste, Delft (NL)
21 april Schouwburg De Lawei, Drachten (NL)
22 april Energiehuis (Schouwburg Kunstmin), Dordrecht (NL)
28 april Stadsschouwburg, Utrecht (NL)
29 april Korzo theater, Den Haag (NL)
26 mei Bourlaschouwburg, Antwerpen (BE)
10 juni Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis, Parijs (FR)
11 juni Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis, Parijs (FR)
8 september Theater Rotterdam, Rotterdam (NL)
9 september Theater Rotterdam, Rotterdam (NL) - excerpt
21 september Corrosia, Almere (NL)
7 oktober Nederlandse Dansdagen, Maastricht (NL)
18 november LUX, Nijmegen (NL)
22 november Theater De Nieuwe Kolk, Assen (NL)
2 december Theater De Nwe Vorst, Tilburg (NL)