Choreografieën
   FF+Rew 60:00
   Rest Room
   Quartet with One
   FF+Rew
   Annexe
   Hurry up...
   Skůtoseme
WArd/waRD
Ann Van den Broek
Pers
Merchandise
Links
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
The Co(te)lette film
The Co(te)lette Film is de verfilming van de gelijknamige dansvoorstelling Co(te)lette. De Britse regisseur Mike Figgis nam de regie van deze eigenzinnige film voor zijn rekening en Ann Van den Broek tekende voor het concept en de choreografie. De film werd geselecteerd in de sectie ‘Belgian cinema today’ van het Internationaal filmfestival in Gent.

In The Co(te)lette Film dansen drie vrouwen in een nogal intieme atmosfeer, geprangd tussen verlangen en bevrediging. Zonder confrontatie, rivaliteit, verhaal, oplossing of einde: het verhaal van The Co(te)lette Film is rusteloos en leeg.

“Straf! Heel straf! Dat is je gevoel na het kijken naar Mike Figgis’ verfilming van Ann Van den Broeks intense, geruchtmakende en bekroonde choreografie Co(te)lette. Maar daarna kan, zoals bij iedere dansfilm, de discussie losbarsten over de inbreng van een cineast in een op zich al unieke kunstvorm. En een die door de Vlaamse choreografe tot een hier zelden geziene hoogte wordt getild. Met films als Leaving Las Vegas, Mr. Jones, Internal Affairs op zijn actief is Mike Figgis niet de eerste de beste. Met Timecode bewees hij dat hij ook op zoek durfde gaan naar nieuwe vormen van vertellen. Bij The Co(te)lette Film gebruikt hij nogmaals zijn al beproefd splitscreen systeem. Het gebeurt dit keer spaarzaam en het leidt de toeschouwer niet af van de choreografie zelf.
Daarin gaat het om drie vrouwen die een confrontatie aangaan zowel met hun eigen lichaam als met dat van de twee andere. Ze willen daar toeschouwers rondom het podium bij betrekken. Dank zij het afwisselend close en soms afstandelijk camerawerk raak je er als kijker eveneens bij betrokken. Alles groeit uit tot een confronterende voorstelling over verlangen, lust, bevrediging, aantrekken, afstoten, verleiden, zoeken, vinden en niet vinden. In tegenstelling tot de opvoering op een toneel bevinden er zich in de film toeschouwers rondom het podium. Toen Ann Van den Broek een prestigieuze Nederlandse topprijs won voor Co(te)lette had de jury het over ‘een gedurfde en kwetsbare choreografie, rauw, confronterend en aangrijpend’. Beter kan de fysieke kracht van de voorstelling niet worden omschreven. De littekens op de lichamen zijn zichtbaar. Figgis’ camera is ongenadig.”
Bron: Filmfestival Gent

De film won prijzen tijdens filmfestivals in Los Angeles (USA), Nicosia (CYP), Brussel (B) en San Francisco (USA).

The Co(te)lette Film is beschikbaar op ITunes voor slechts € 13,99 (huur € 3,99).

Kijk ook op de speciale facebookpagina van The Co(te)lette Film.

regie  Mike Figgis
concept en choreografie  Ann Van den Broek
dans  Frauke Mariën, Cecilia Moisio en Judit Ruiz Onandi
extra’s en understudy’s  Erin Harty, Karen Lamberts en Emma Seresia
special extra’s  Lie Antonissen en Surah Dohnke
première  19 oktober 2010, Filmfestival Gent (B)

verder werkten mee: producenten Vito Di Rosa en Bart Van Langendonck / lighting cameraman Oliver Schofield / camera Mike Figgis / production designer Bernie van Velzen / montage Arlen Figgis / componist originele muziek Arne Van Dongen / kostuums Catherine Van Bree / make-up Alexandra Kourline / line producer Xavier Rombaut / co-producent Monique van Beek - WAard/waRD / producenten NTR Bart Soepnel en Joost Van Krieken / associate producer Janine Dijkmeijer / eerste assistent van de regisseur Aram Van de Rest / geluid Luc Cuveele / gaffer Laurens De Grande / camera assistent Kristof Meert / tweede assistent van de regisseur Nathalie Teirlinck / constructor Merijn Sep / assistant kostuums Charlotte Van Peel

The Co(te)lette Film is een productie van het Brusselse productiehuis Savage Film, het Britse Red Mullet, WArd/WaRD (NL/B) en het Nederlandse NTR en kwam tot stand met de steun van het Nederlandse Mediafonds en het Vlaams Audivisueel Fonds (VAF).