Choreografieën
   FF+Rew 60:00
   Rest Room
   Quartet with One
   FF+Rew
   Annexe
   Hurry up...
   Skůtoseme
WArd/waRD
Ann Van den Broek
Pers
Merchandise
Links
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FF+Rew
FF+Rew is een choreografie gemaakt in opdracht van Dansgroep Krisztina de Châtel (NL) voor vijf danseressen.

Vertrekpunt van FF+Rew is een emotionele of fysische klap, een moment van verbijstering, waaruit een opeenvolging en combinatie van bewegingen ontstaat, eindigend in een val. Een neerwaartse bewegingslijn, uitgetrokken en gefragmenteerd. De bewegingstaal vindt haar oorsprong in een gesprek met al zijn spontane lichaamstaal: het wegdraaien van iets, het terugkomen op iets, het ontwijken van…
Het vertrekpunt wordt op het einde geplaatst en de chronologie wordt omgedraaid. De gecomponeerde muziek gaat forward naar een crescendo. De choreografische lijn gaat rewind naar een decrescendo, het moment voor de klap.

De som van FF en REW, twee tegengestelde acties die elkaar opheffen, leidt tot een 'blokkage': niets, tijdloosheid en stilte.

Voor FF+Rew maakte Arne Van Dongen een compositie voor contrabas. Van Dongen bouwde zijn muziek op door korte frasen in loops over elkaar heen te plaatsen.

FF+Rew werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2003 als één van de belangwekkendste producties van het seizoen 2002/2003. Uit het juryrapport: “FF+Rew laat geen twijfel bestaan over het choreografisch talent van Ann Van den Broek. Haar voorstelling verraadt een eigenzinnige en verrassende invalshoek en een verfrissende stijl. Haar bewegingstaal is heftig en explosief, de toeschouwer wordt volledig meegesleurd door de dynamiek en energie van de voorstelling en moet af en toe naar adem happen om er bij te kunnen blijven. De valbewegingen zijn bij vlagen spectaculair. Bij het ontwikkelen van het materiaal heeft Van den Broek goed gebruik gemaakt van de persoonlijkheden van de vijf danseressen. Theatraliteit en pure dans zijn op een ongekunstelde en terloopse wijze ingezet.”

choreografie  Ann Van den Broek
dans  Eva Maria Christ, Julia Eisele, Cecilia Moisio, Keyna Nara, Swantje Schäuble
muziek   Arne Van Dongen
lichtontwerp   Bernie van Velzen
styling kleding  Emmy Schouten en Ann Van den Broek (collectie 2000, A.F. Vandevorst)
repetitor  Sjoukje Osinga
met dank aan   Peggy Acke, Cathy Dekker, Pieter Thys, Rex Lobo
première  24 oktober 2002 Theater Bellevue, Amsterdam (NL)

FF+Rew is een productie van Dansgroep Krisztina de Châtel en maakte onderdeel uit van het programma 'Tri_versie'