Choreografieën
   FF+Rew 60:00
   Rest Room
   Quartet with One
   FF+Rew
   Annexe
   Hurry up...
   Skótoseme
WArd/waRD
Ann Van den Broek
Pers
Merchandise
Links
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FF+Rew 60:00 (REVISITED)
 
FF+Rew 60:00 (REVISITED)
FF+Rew 60:00 ging in première in 2005 en ontwikkelde zich vanuit een diepgaand onderzoek naar angst en shock; een maniakale ontleding van een van de belangrijkste emoties aan de basis van Ann Van den Broek's unieke bewegingstaal. In retrospectief bevat de voorstelling de kiem van de vele elementen en thema's die haar later werk kenmerken zoals het verwerken en vertalen van emoties naar een fysieke taal, maar ook het linken van die emoties in zuiver abstract bewegingsmateriaal aan theatrale elementen. Eigenlijk is FF+ Rew 60:00 de grondlegger van haar oeuvre, waarin je al een aankondiging kan zien van wat gaat komen.

Voor Van den Broek is deze reprise een terugblik naar het verleden, een teruggrijpen naar, om vanuit die 'hoek' vooruit te blikken naar de toekomst. In die zin zal de reprise ook een nieuwsgierig 'binnenkijken' zijn in het verleden, de afgelegde weg. Twaalf jaar na datum herneemt ze deze krachtige en dynamische voorstelling.

In FF+Rew 60:00 (REVISITED) toont Van den Broek vijf performers in een bevreemdend universum waar elke notie van tijd, plaats en ruimte ondergraven wordt. Hun toestand ontstaat vanuit een emotionele of fysieke klap, een moment van verbijstering. De muziek van Arne Van Dongen ontstond parallel met de choreografie. Zijn compositie ontwikkelde zich vanuit alle mogelijke en onmogelijke contrabasgeluiden die met de computer verder werden ingekleurd en gemonteerd.

FF+Rew 60:00 werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2006 als één van de belangwekkendste producties van het seizoen 2005/2006.

concept en choreografie  Ann Van den Broek
muziek  Arne van Dongen
lichtontwerp  Bernie van Velzen
styling kostuums  Ann Van den Broek
première  8 februrai 2018, Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam (NL)

FF+REW 60:00 (REVISITED) is een productie van WArd/waRD in coproductie met Theater Rotterdam (NL) en ccBe (BE) en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten (NL).


  Tournee 2018
8 februari Theater Rotterdam, Rotterdam (NL), Nederlandse première
9 februari Theater Rotterdam, Rotterdam (NL)
17 februari Natlab by Plaza Futura, Eindhoven (NL)
20 februari ccBerchem, Antwerpen (BE), Belgische première
21 februari Stadstheater, Arnhem (NL)
23 februari Chassé theater, Breda (NL)
24 februari Energiehuis (Schouwburg Kunstmin), Dordrecht (NL)
2 maart Stadsschouwburg, Amsterdam (NL)
6 maart Stadsschouwburg, Utrecht (NL)
9 maart Korzo theater, Den Haag (NL)
10 maart Korzo theater, Den Haag (NL)
20 maart Toneelschuur, Haarlem (NL)
23 maart Schouwburg De Lawei, Drachten (NL)
26 mei Bourlaschouwburg, Antwerpen (BE)