Choreografieën
   FF+Rew 60:00
   Rest Room
   Quartet with One
   FF+Rew
   Annexe
   Hurry up...
   Skůtoseme
WArd/waRD
Ann Van den Broek
Pers
Merchandise
Links
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1   2   3
 
Skótoseme
Skótoseme toont een vrouw die uiterlijk onder controle probeert te houden wat zij innerlijk voelt. Een minimum aan bewegingen, op één plaats uitgevoerd, evolueren van introvert naar extravert maar blijven steeds gecontroleerd. De strakke choreografische vorm aan het begin staat in contrast met de rauwere, improvisatorische vorm aan het einde van de solo. De muziek van Diamanda Galás benadrukt het onderhuidse innerlijke van de vrouw.

Ann Van de Broek over Skótoseme: “Het dansen van een solo is eenzaam, kwetsbaar. Je wordt bekeken en er is de angst van falen, van verkeerd over te komen of geïnterpreteerd te worden. In Skótoseme ga ik terug naar de essentie: ik ga alleen op het podium en maak een zo eerlijk mogelijke schets van wat er zich in mij afspeelt. Ik beperk mijn bewegingsvrijheid in de ruimte, maak een doelgerichte keuze aan bewegingen waardoor ik mezelf ten volle kan confronteren met mijn gevoelens, het publiek, mijn angsten.”

“De samenwerking met Germaine Kruip komt voort uit onze jarenlange band met elkaar. Zij is een Nederlandse, voor het grootste deel opgegroeid te Antwerpen. Zij ging weer naar Amsterdam om te studeren en daar ontmoetten we elkaar opnieuw. We voelen elkaar artistiek perfect aan en Germaine ontwierp een kostuum en lichtontwerp dat die essentie, die we beiden probeerden te benaderen, in zich draagt. Skótoseme was dan ook een voor ons perfecte samensmelting van onze karakters en ideeën.”

choreografie  Ann Van den Broek
dans  Ann Van den Broek
lichtontwerp  Germaine Kruip
kostuumontwerp  Germaine Kruip
muziek  Diamanda Galás met John Paul Jones «The Sporting Life - Skótoseme (Kill Me)»
première  28 januari 1995

Skótoseme is een productie in opdracht van Dansgroep Krisztina de Châtel als onderdeel van 'Amai!'


  Tournee 2002
2 maart ccBerchem (Gregory), Antwerpen (B)