Ann Van den Broek - directeur/artistiek leider
Louis Combeaud - danser/performer
Gregory Frateur -
muziek/tekst/performer
An Hackselmans - performer/actrice
Frauke Mariën - danser/performer
Nik Rajšek - danser/performer
Nicolas Rombouts - geluid/compositie
Bernie van Velzen -
video-/licht-/decorontwerp
Wolf Govaerts - danser/performer
Davide Andrea Calabrese -
danser/performer
Laila Gozzi - danser/performer
Riedon van den Berg -
danser/performer
Veronique Branquinho -
styling kostuums
  ----------
Cecilia Moisio - danser/performer
Judit Ruiz Onandi - danser/performer
Dario Tortorelli - danser/performer
Andreas Kuck - danser/performer
Jan Deboom - danser/performer
Pin-Chieh Chen - danser/performer
Davide Pietro Cocchiara - danser/performer
Yi-Chun Liu - danser/performer
Francesca Monti - danser/performer
Pol Van den Broek - danser/performer
Ferhat Günes - danser/performer
Jan Martens - danser/performer
Emma Seresia - danser/performer
Lie Antonissen - danser/performer
Estelle Delcambre - danser/performer
Theodossia Stathi - danser/performer
Arne van Dongen - componist
Rex Lobo - muzikant/componist
 
 

Ann

    Ann Van den Broek - directeur/artistiek leider
Ann Van den Broek (1970, BE) volgde haar opleiding tot danseres aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts), alwaar ze afstudeerde in juni 1991. Na tien jaar als danseres gewerkt te hebben bij toonaangevende dansgezelschappen besloot zij vanaf december 2000 zich verder te ontwikkelen als choreografe en zich toe te leggen op het maken van eigen stukken. Dit deed zij vanaf dan vanuit haar eigen vzw WArd/waRD, waarbij vanaf 2008 ook een Nederlandse Stichting WArd/waRD werd opgericht. Ann runt als directeur/artistiek leider de inmiddels Vlaams-Nederlandse organisatie en is ook de choreografe van alle stukken die tot op heden werden gemaakt binnen WArd/waRD. Voor meer info over Anns biografie en CV, zie verder op deze website.

Terug naar boven


Louis Combeaud   Louis Combeaud – danser/performer
Louis Combeaud (1984, FR) studeerde rechten aan de Université Montesquieu - Bordeaux IV. Zijn dansopleiding volgde hij aan Coline Compagny in Marseille en vervolgens bij P.A.R.T.S. in Brussel, van 2008 tot 2010 in een trainingsprogramma en van 2010 tot 2012 in een onderzoeksprogramma.
Hij werkte in IJsland met Vedis Kiartansdöttir, Inga Huld en Simon Portigal aan New Standards of Living. Hij werkte met Pierre Droulers voor Charleroi Danses aan de voorstelling Soleils. Hij danst in Siwa van choreograaf Michel Kéléménis (Marseille) en in Re: Zeitung van Anne Teresa De Keersmaeker.

Vanaf 2014 maakt hij deel uit van WArd/waRD voor de creatie van The Black Piece, Pushing The Wheel, de tour van We Solo Men en de creatie van Accusations.


Terug naar boven


Gregory Frateur Gregory Frateur - muziek/tekst/performer
Gregory Frateur (BE) is bekend van de Belgische band Dez Mona. De band speelt een combinatie van jazz, gospel, pop en sprituals en opvallend kenmerk is het grote stembereik van zanger Gregory. De groep roept volgens zowel recensenten als luisteraars herinneringen op aan onder meer Nina Simone (waarvan de groep geregeld een nummer covert), Marianne Faithfull en Antony & The Johnsons.

Speciaal voor The Red Piece (2013) van Ann Van den Broek componeerde Dez Mona nieuwe muziek en maakten zij een aantal nieuwe songs die een deel van de muziekcompositie vormen. In The Black Piece (2014) was de stem te horen van Gregory Frateur en was hij tegelijkertijd te zien op film. Voor Accusations (2017) werkte hij weer samen met Ann Van den Broek. Samen lieten ze zich tekstueel inspireren door Selbstbezichtigung, een toneeltekst van Peter Handke. De orginele tekst werd volledig door hen herwerkt met Ann's ervaringen, emoties en analyses. Tevens is hij in Accusations als één van de performers te zien.

Terug naar boven


An Hackselmans   An Hackselmans - performer/actrice
An Hackselmans (1978, BE) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht waar ze in 2005 afstudeerde met de hit Priemgeval. Sindsdien speelde ze als actrice bij diverse gezelschappen zoals Het Zuidelijk Toneel, ZTHollandia, Rotheater, Theater Artemis, Het Toneel Speelt, NTGent, ’t Arsenaal en Het Gevolg. Verschillende van deze producties stonden met succes op internationale podia in Wenen, Linz, Bochum, Kopenhagen, Londen en New York. Daarnaast regisseerde ze ook voor Theater Artemis en Boulevardfestival en schreef ze haar eigen voorstelling De Vossenbroertjes. Accusations is haar eerste samenwerking met Ann Van den Broek.

Terug naar boven


Frauke Marien   Frauke Mariën – danser/performer
Hoewel Frauke Mariën (1982, BE) zich meer danser dan muzikant voelt, is ze thuis in de twee werelden: ze studeerde af aan PARTS in 2004 en ging daarna naar het conservatorium van Antwerpen om er hobo en viool te studeren. Sindsdien werkt zij freelance aan projecten met dans, theater en muziek. Choreografen en compagnies waar ze mee samenwerkt(e) zijn onder andere Erika Zueneli, Maria Clara Villa Lobos, Barre Weldaad, Keskie.e.space, het Zuiderpershuis en het Raamtheater, en Charleroi-danses waarvoor ze toert met Kiss & Cry, een voorstelling van Michèle-Anne De Mey en Jaco Van Dormael. Frauke is ook intensief bezig geweest met ‘danse verticale’, dansen op muren, waarvoor ze regelmatig samenwerkte met de Franse compagnies In-Senso en 9.81.
Als choreograaf heeft Frauke meegecreëerd aan de voorstellingen Hopscotch (The rabbit Hole Collectif, 2006) en Kleefkruid (Artforum, 2010) en werkte ze mee aan voorstellingen van o.a. Tutti Fratelli, De Eilandverkaveling, Musica, Danscompagnie Lune en Dansstudio Arabesque. Ze werkte mee aan verschillende muziektheaterproducties als danseres of muzikante en speelde in verschillende orkesten en kleinere ensembles.

Voor Ann Van den Broek danste ze mee in de productie FF+Rew 60:00, Co(te)lette (sinds 2010), The Co(te)lette Film, Q61, Q61 Cemetery,The Black Piece, Pushing The Wheel en Accusations.


Terug naar boven


Nik Rajsek

  Nik Rajšek - danser/performer
Nik Rajšek (1993, SI) begon in 2011 met zijn dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten - Moderne Theaterdans, alwaar hij in 2015 afstudeerde. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Club Guy and Roni in Groningen en daarna werkte hij voor het Sloveense gezelschap En-Knap. Bij WArd/waRD is hij te zien in Pushing The Wheel, The Black Piece en Accusations.

Terug naar boven


Nicolas Rombouts   Nicolas Rombouts - geluid/compositie
Nicolas Rombouts (1977, BE) is muzikant, audioknutselaar, engineer, mixer en producer. Hij was dertien jaar lang de spil van Dez Mona samen met Gregory Frateur. Samen schreven ze zeven albums waaronder Hilfe Kommt (2009) met producer Paul Webb van de groep Talk Talk alsook The Red Piece voor de gelijknamige dansvoorstelling van WArd/waRD en Ann Van den Broek (2013).
Nicolas speelt ook (contra)bas bij artiesten zoals Guido Belcanto, Stef Kamiel Carlens, cellist Simon Lenski, Stanton, een nieuwe groep rond singer-songwriter Geert Hellings en Matt Watts, een jonge Amerikaans singer songwriter.
Hij maakt muziek en klank bij theatervoorstellingen van o.a. Theater Artemis en bij InVitro. Zijn muziek is erg beeldend. Die beeldende kracht gebruikt hij ook voor de soundtracks van kortfilms (Jan Van Dyck) of nog recent voor een documentaire over een Russische clownsfamilie door de Brit Steve Haisman. De laatste tijd werkt hij als producer voor andere bands zoals Meuris, Matt Watts.

Sinds enkele jaren is hij betrokken bij de producties van Ann Van den Broek in het maken van soundscapes voor haar dansvoorstellingen en na te denken over het performance gehalte in deze muziek.

Terug naar boven


Bernie van Velzen   Bernie van Velzen - video-/licht-/decorontwerp
Bernie van Velzen (1976, NL) studeerde Theatertechniek aan de Theaterschool in Amsterdam. Daarna werkte hij onder andere bij Krisztina de Châtel en Toneelgroep Amsterdam als belichter en videotechnicus. Tegelijkertijd begon hij zich meer en meer toe te leggen op het maken van video- en lichtontwerpen voor voorstellingen. Ook is hij werkzaam als cameraman en editor. Soms als decorontwerper of production designer.
Licht- en video-ontwerpen maakte hij onder andere bij Dansgroep Amsterdam, WArd/waRD, Mightysociety, Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, Schauspielhaus Bochum en Het Nationale Toneel. Choreografen en regisseurs waar hij mee werkt zijn Krisztina de Châtel, Ann Van den Broek, Michiel de Regt, Simon Stone, Maren Bjørseth en Eric de Vroedt.

Vanaf 2002 werkt hij samen met Ann Van den Broek. Hij maakte het lichtontwerp voor de stukken FF+REW, Co(te)lette, I SOLO MENT, We Solo Men, Ohm, Q61, The Red Piece, The Black Piece, Pushing The Wheel en Accusations. Bij The Co(te)lette Film (in regie van Mike Figgis) was hij Production designer.

Terug naar boven


Wolf Govaerts

  Wolf Govaerts - danser/performer (stagiaire)
Wolf Govaerts (1996, BE) startte zijn dansopleiding met klassieke dans aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Na drie jaar stapte hij over naar de Kunsthumaniora in Brussel om moderne dans te studeren. Hij vervolgde zijn dansopleiding aan de Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten - Moderne Theaterdans alwaar hij in 2017 zal afstuderen. Hij werkte tijdens deze opleiding met choreografen en theatermakers zoals Cecilia Moisio, Liat Waysbort, Grainne Delaney, Heidi Vierthaler & Edan Gorlicki. Wolf loopt sinds 2016 stage bij WArd/waRD en is te zien in The Black Piece en Accusations.

Terug naar boven


Davide Andrea Calabrese

  Davide Andrea Calabrese - danser/performer (stagiaire)
Davide Andrea Calabrese (1994, IT) deed op zijn 17e mee aan een danscursus waarbij hij werkte met choreografen met verschillende moderne dans achtergronden. Met een beurs studeert hij aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten en loopt in zijn vierde studiejaar stage bij WArd/waRD. Hij nam deel aan het creatieproces van Accusations.

Terug naar boven


Laila Gozzi

  Laila Gozzi - danser/performer (stagiaire)
Laila Gozzi (1993, IT) kwam in 2013 naar Nederland voor haar opleiding dans aan Codarts in Rotterdam. Tijdens haar opleiding was ze te zien in werk van Martha Graham, Ji?í Kylián, Ton Simons, Juanjo Arques, Kyle Abraham, Neel Verdoorn en anderen. In haar laatste jaar van haar opleiding loopt ze stage bij WArd/waRD. Ze was al te zien als invaller in Pushing The Wheel en ze heeft deelgenomen aan het creatieproces van Accusations en is understudy voor Frauke Mariën.

Terug naar boven


Riedon van den Berg   Riedon van den Berg - danser/performer (stagiaire)
Riedon van den Berg (1993, NL) zit in zijn laatste jaar van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens het 3e jaar van zijn opleiding werkte hij met Ann Van den Broek aan een re-work van The Red Piece genaamd: Too intense. Riedon liep stage bij Norrdans in Zweden, danste als gast in Rusland bij Provincial Dances Theatre en was te zien in het werk van Fabrice Lambert. Daarnaast creëerde hij met zijn choreografisch collectief Skandalisi Dance het stuk As long as it takes voor Provincial Dances Theatre. Bij WArd/waRD neemt hij als stagiaire deel aan het creatieproces van Accusations.

Terug naar boven


Veronique Branquinho   Veronique Branquinho - styling kostuums
Veronique Branquinho (1973, BE) is een Vlaamse modeontwerpster. Zij behaalde haar einddiploma aan de Antwerpse Modeacademie in 1995. Na haar studies aldaar ging ze aan de slag voor enkele binnenlandse merken. In 1997 tekende ze haar eerste eigen vrouwencollectie, die ze in een Parijse galerij presenteerde. Het daaropvolgende seizoen bracht ze haar eerste defilé. In 1998 mocht ze in New York de VH1 Fashion Award voor de beste nieuwkomer in ontvangst nemen en 2000 kreeg ze de Moët Fashion Award van het Flanders Fashion Institute. Voor Accusations verzorgt zij de styling van de kostuums.

Terug naar boven


Cecilia

    Cecilia Moisio - danser/performer
Cecilia Moisio (1978, FI) verhuisde in 1997 naar Nederland om te studeren aan de Theaterschool in Amsterdam, waar ze afstudeerde in 2001. Cecilia liep stage bij Dansgroep Krisztina de Châtel, waarna ze in 2001 in dienst trad van het gezelschap. Ze werkte daar ook samen met kunstenaars als Marina Abramovic en Armando en danste gastchoreografieën van o.a. van Neel Verdoorn (NL), Ann Van den Broek, Sjoerd Vreugdenhil (NL), Mauricio de Oliveira (Brazilië) en Compagnie Salia nï Seydou (Burkina Faso). Ze ontwikkelde zich tot één van de toonaangevende dansers. Bij Dansgroep Krisztina de Châtel werkte Cecilia voor het eerst met Ann samen tijdens de gastchoreografie FF+Rew (2002).
In 2006 werd Cecilia freelance danser en werkte met Karin Post (NL), Dylan Newcomb (VS/NL) en theatergroep Stella Den Haag.

In Ann’s werk danst zij in FF+Rew 60:00, E19 (richting San José), Co(te)lette, I SOLO MENT, We Solo Men, Ohm, The Co(te)lette Film, Q61, LIstEn & See en Domestica. Verder werkt zij als assistent van Ann in het aanleren van repertoire, workshops en danslessen.
In Nederland werd ze voor haar rol in E19 (richting San José) en Co(te)lette genomineerd voor de VSCD Dansprijzen voor de ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ van het seizoen.

Tegenwoordig maakt ze haar eigen werk en werkt ze als gasdocent hedendaagse dans en repetitor.

Terug naar boven


Judit

    Judit Ruiz Onandi – danser/performer
Judit Ruiz Onandi (1978, ES) begon in 1994 met haar studie klassieke dans aan het Muziek en Dans Conservatorium van San Sebastian (Spanje). In 1997 studeerde ze cum laude af. Bijna tegelijkertijd studeerde Judit Telecommunicatietechniek aan de Universiteit van Baskenland. Deze studie rondde ze af in 2003.
Na haar studie ontving Judit diverse beurzen waarmee ze haar kennis van de dans kon vergroten in onder meer Madrid (bij de scholen van Carmen Roche en Carmen Serna), Valencia (Choreografie Center), Cannes (Rosella Hightower) en Brussel (La Raffinerie).
Ze werkte als danser, choreograaf en docent klassiek- en moderne dans in Spanje, Antwerpen en Gent. In Brussel werkte zij met Matteo Moles.
In combinatie met haar werk als danser en docent, is ze in 2006 de masterstudie in de toegepaste comtputerwetenschap begonnen aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Sinds 2005 is ze te zien in het werk van Ann: FF+Rew 60:00, Co(te)lette, We Solo Men, Ohm, The Co(te)lette Film, Q61 en LIstEn & See. Verder werkt zij als assistent van Ann in het aanleren van repertoire, workshops en danslessen.

Terug naar boven


Dario

    Dario Tortorelli – danser/performer
Dario Tortorelli (1977, IT) studeerde in 1995 af als danser en docent in de Enrico Cecchetti methode, aan Brenda Hamlyn school in Florence. In datzelfde jaar starte hij zijn professionele danscarriére bij Jeune Ballet International Rosella Hightower in Cannes (Frankrijk). In 1997 sluit hij zich als solist aan bij het Ballet de L’Opera de Nice (Frankrijk) en werkte hij met diverse choreografen (Marc Ribaud, Myriam Naisy, John Cranko, Robert North, Nils Christe, Youri Vamos, Eleonora Gori, Hodre Hector). Voor dit gezelschap maakte hij ook zijn eerste eigen choreografie: Assise.In 2001 verhuist Dario naar Nederland om bij Introdans te dansen. Bij dit gezelschap is hij te zien in choreografieën van onder andere David Parsons, Twyla Tharp, Adam Hugland, Jorma Uotinen, Ed Wubbe, Nacho Duato, Hans Van Manen, Marise Delante, Lindsay Kemp en Nils Christe.

Sinds augustus 2004 werkt hij als freelance voor verschillende projecten in Nederland. Hij werkte onder meer met: Jaakko Toivonen, Sara Lourenco, Lucinda Childs, Bruno Listopad, Conny Janssen. Naast zijn carriére als danser, is hij actief als choreograaf/maker (o.a. in zijn eigen DiveinD). HIj maakte Romeo Heart (Dansateliers). Verder geeft hij dansles en werkt hij regelmatig als repetitor.

In 2006 werkte hij voor de eerste keer samen met Ann Van den Broek in E19 (richting San José). Later volgden I SOLO MENT, We Solo Men, Q61, Q61 Cemetery en LIstEn & See.

Tegenwoordig maakt hij zijn eigen werk.

Terug naar boven


Andreas

    Andreas Kuck – danser/performer
Andreas Kuck (1978, DE) hij studeerde voor dansleraar aan de Lola - Rogge school in Hamburg, en studeerde in 1999 af. In oktober 1999 verhuisde hij naar Rotterdam om te studeren aan de Rottterdamse Dansacademie (Codarts) waar hij in 2001 afstudeerde. Van 2001 tot 2007 maakte hij als professionele danser deel uit van Dansgroep Krisztina De Châtel. Hij werkte daar met choreografen als Krisztina de Châtel, Jack Gallagher, Inari Salmivaara, Mauricio De Olivera, Marina Abramovic e.a.
Sinds april 2007 werkt Andreas als freelance danser, leraar en repetitor voor Krisztina de Châtel, Jens Van Daele, Neel Verdoorn, Suzy Block en Cecilia Moisio. Hij creëerde voor het programma Amai (De Châtel): watch me if you can... (NL), en voor de Tanzempore in Hamburg: on the search (D). Verder werkte hij samen met visual artist Bogomir Doringer, hetgeen resulteerde in Deranged (NL).

Hij kwam als danser werken bij WArd/waRD in 2009 en danst in Ann’s productie We Solo Men, Q61, LIstEn & See, Domestica, The Red Piece, Q61 Cemetery en The Black Piece. Tevens assisteerde hij Ann van den Broek in juni 2010 met het stuk E, gemaakt voor studenten van Artez dansacademie in Arnhem (in het kader van het project Mixed Emotions).

Terug naar boven


Jan

    Jan Deboom – danser/performer
Jan Deboom (1982, BE) was in zijn jeugd jong vooral bezig met muziek; hij volgende gedurende 7 jaar een muziekopleiding aan de Stedelijke Academie voor Woord, Muziek en Dans, en maakte muziek met vrienden.In 2006 behaalde hij met grote onderscheiding de Master-graad in de lichamelijke opvoeding. Tijdens deze studie kwam hij voor het eerst in contact met dans. (Hij studeerde af met specialisaties in dans en in lage rugbelasting).
Zijn interesse in fysiek werk en dans als specifieke bewegingsvorm, leidde hem in de professionele danswereld. In 2010 studeerde Jan af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium voor Dans (Bachelor in de dans).

De productie We Solo Men van Ann Van den Broek was zijn afstudeerproject/stage, met optredens in binnen- en buitenland (Nederland, Duitsland, Italië). Later werd Jan ook ingeschakeld in andere producties van Ann; Ohm (understudy), We Solo Men, Q61, LIstEn & See, The Red Piece, Q61 Cemetery, The Black Piece en Pushing The Wheel.

Terug naar boven


Pin Chieh

    Pin-Chieh Chen – danser/performer
Pin-Chieh Chen werd geboren in Taiwan. Ze studeerde in 2004 af aan de Folkwang Hochschule in Essen. Vervolgens was ze in twee producties van het Tanztheater Wuppertal in choreografieën van Pina Bausch te zien. In de jaren daarna was zij onder andere werkzaam bij Oldenburgisches Staatstheater (DE) waar zij ook mee danste in de gastchoreografie Das Blaue die Ann Van den Broek maakte voor het Oldenburgisches Staatstheater. Bij WArd/waRD danst ze in The Red Piece en The Black Piece.

Terug naar boven


Dvide

    Davide Pietro Cocchiara – danser/performer
Davide Pietro Cocchiara (IT) studeerde moderne dans, klassiek ballet en improvisatie aan de Movimento Danza in Napels (IT). Hij ontving een beurs voor de Balleto di Torino en volgde een groot aantal workshops van bekende choreografen. Daarna studeerde hij verder aan Codarts Rotterdam. Davide werkte als danser onder meer bij Noord Nederlandse Dans en Dansgroep Amsterdam. Ook danste hij mee in de choreografie Domestica van Ann Van den Broek en Krisztina de Châtel. Bij WArd/waRD danst hij in Ohm en The Red Piece. Hij won in 2013 de Dans Publieksprijs als beste danser van het jaar voor zijn rol in The Red Piece. Naast zijn werk als danser is hij ook dansrecensent van het blad Dance Europe.

Terug naar boven


Yi-Chun

    Yi-Chun Liu – danser/performer
Yi-Chun Liu (TW) volgde de opleiding College of Dance op de Taipei National University Of Arts (TW). Na haar studie danste zij bij verschillende gezelschappen waaronder Balletto Teatro di Torine (IT), Anoukvandijk DC en bij het Scapino Ballet Rotterdam. Bij WArd/waRD danste ze in The Red Piece.

Terug naar boven


Francesca

    Francesca Monti – danser/performer
Francesca Monti (1984, IT) volgde haar dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) en liep stage bij Magpie Music Dance Company, Annabelle Lopez Ochao, Glenn Van der Hoff en Marjon van Grunsven. Na haar opleiding danste ze van 2006 t/m 2008 bij Dansgroep Krisztina de Châtel en van 2009 t/m 2012 bij Dansgroep Amsterdam. Hier werkte ze met Krisztina de Chatel, maar kreeg ook de kans om te werken met veel andere choreografen zoals Itzik Galili, Andonis Foniadakis, Michael Schumacher, Giulia Moreddu, Ederson Xavier, White Horse, Jussi Nousiainen, Michele Pogliani en Stephen Shropshire.

De laatste jaren assisteerde ze verschillende choreografen zoals Krisztina de Châtel en Andonis Foniadakis en geeft ze tevens les aan amateurs en professionals. Vanaf 2013 danst ze bij WArd/waRD en is ze te zien in The Red Piece, Co(te)lette, Q61 Cemetery en The Black Piece.

Terug naar boven


Pol     Pol Van den Broek - danser / performer
Pol Van den Broek (1989, BE) volgde zijn dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en studeerde af in 2012. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Het Paleis en danste in de voorstelling DODO Groot van Dimitri Leue (2011) en in Everland van fABULEUS. Tevens was hij te zien in Venn, de afstudeervoorstelling rond het repertoire van Sidi Larbi Cherkaoui.

Na zijn opleiding aan de Koninklijk Conservatorium vervolgde hij zijn opleiding met 1 jaar P.A.R.T.S. Daarna werkte hij o.a. met Tuur Marinus (The Workshop & Still Animals) en Theater Tol. Bij WArd/waRD is hij te zien in The Red Piece, We Solo Men en Q61 Cemetery.

Terug naar boven


Ferhat   Ferhat Günes - danser / performer
Ferhat Günes (1988, TR) heeft na zijn training in traditionele volksdansen les gegeven op lagere scholen. Hij begon zijn professionele danscarrière bij het Shaman Dance Theatre. Hij studeerde verder dans aan Mimar Sinan Fine Arts University Conservatorium Contemporary en studeerde daar in 2015 af aan de afdeling Dans.

Hij was bij WArd/waRD te zien in The Black Piece.

Terug naar boven


Jan

    Jan Martens – danser/performer
Jan Martens (1984, BE) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in 2006. Hier voorafgaand studeerde hij aan de Fontys dansacademie in Tilburg. Jan danste in werk van United-C, Koen De Preter and Goele Van Dijck. Hij creëerde Speeltijd, een danstheaterproductie voor kinderen, voor het gezelschap Nat Gras, en i can ride a horse whilst juggling so marry me, een choreografie voor vijf jonge vrouwelijke danseressen.

Jan werkte voor het eerst met Ann in We Solo Men, en vervolgens in de productie Ohm.

Terug naar boven


Emma

    Emma Seresia – danser/performer
Emma Serasia (BE) genoot haar opleiding in Dé!kunsthumaniora hedendaagse dans, waar ze werkte met Amos Ben Tal, Katia Pire, Guy Pauwels en Sandra Dehertogh. Daarna studeerde ze verder in het Koninklijk Conservatorium voor hedendaagse dans aan de Artesis hogeschool in Antwerpen, waar ze danste in choreografieën van Mark Vanrunxt, Helma Melis, Ciro Carcatella, Lisbeth Gruwez, Theresa Ranieri, TRASH, Karel Tuytschaever, Filip Van Huffel, Piet Rogie. Ze studeerde daar af in een soloversie van FF+Rew 60:00 van Ann Van den Broek.

Bij WArd/waRD danste ze in 2010 mee in The Co(te)lette Film. In seizoen 2010-2011 zal zij diverse producties mee instuderen als understudy.

Terug naar boven


Lie    Lie Antonissen – danser/performer
Lie Antonissen werd in 1979 geboren in Parafuso-Camaçar (Brazilië). In 2004 studeerde ze cum laude af aan het de opleiding Theaterdans van de Fontys Academie (Tilburg, NL). Nas haar afstuderen heeft ze al freelancer gewerkt voor T.R.A.S.H. (Kristel van Issum), United-C (Maarten van der Put en Pauline Roelants), Magnus (Tom Barman en CJ Boland), WArd/waRD (Ann Van den Broek) en Troubleyn, het gezelschap van Jan Fabre. Ze was in België, Duitsland, Oostenrijk en Litouwen te zien in de producties van Jan Fabre: Requiem für eine Metamorphose en I’m a Mistake.

Ze was te zien in de volgende producties van Ann Van den Broek: FF+Rew, FF+Rew 60:00 en E19 (richting San José). In 2008 trad ze tijdelijk op als vervangster van Judit Ruiz Onandi en Theodossia Stathi in Co(te)lette . In The Co(te)lette Film, fungeert zij als ‘special extra’.

Terug naar boven


estelle

    Estelle Delcambre – danser/performer
Estelle (1983, BE) studeerde dans aan het CNDC - National Contemporary Dance Center in Angers (Frankrijk), alwaar ze in 2003 afstudeerde. Sinds haar afstuderen werkte ze mee aan diverse producties van Nathalie Béasse, David Hernandez, la cie des Septs Mers en Co. Osteorock en Jens Van Daele. In 2006 maakte Estelle een eigen choreografie: Milles artistes en herbes in Péruwelz.

Met Ann Van den Broek werkte ze samen voor de producties FF+Rew 60:00 en E19 (richting San José).

Terug naar boven


Theodossia

    Theodossia Stathi – danser/performer
Theodossia Stathi (GR) studeerde dans in Athene (GR), Arnhem (NL) en Brussel (B). In die laatste stad studeerde ze bij PARTS waar ze in 2006 na 4 jaar haar diploma behaalde. In 2005 volgde ze een intensieve training voor Yoga docent in India en werd benoemd tot gectificeerd Ashtanga Yoga docent. Imomenteel volgt ze de 3-jarige curses voor Iyengar Yoga docent. Theodossia geeft Yogales in België en Griekenland onder meer bij het dansgezelschap van Michéle Noiret en bij ROSAS.
In 2006 deed ze mee aan Deborah Hay’s Solo Performance Commissioning Project in Schotland en danste ze de solo News van Deborah Hay.

In 2007 danste ze in Co(te)lette van Ann Van den Broek - WArd/waRD.

Terug naar boven


Arne

    Arne Van Dongen - componist
Arne van Dongen (1971, BE). Begon als drummer vervolgens naar contrabas; opleiding aan conservatoria van Antwerpen en Brussel.

Free-lance contrabassist o.a. bij de orkesten van de Muntschouwburg en Nieuw Sinfonietta Amsterdam en ensembles als Oxalys en Champ d’action.

Actief in de geïmproviseerde muziek en dans, o.a. met Barre Phillips, Joëlle Léandre, Julyen Hamilton, Gerri Hemmingway, Peter Kowald en Maggie Nicols.

Als free-lance bassist zat hij in projekten o.a. met Jan De Smet, Dick Van der Harst, Eva De Roovere, Steve Houben, Mathilde Renault, Olla Vogala, Panta Rhei, Willem Vermandere, Marka, Marlène Dorcena Kris Defoort, Mercedes Peon, Koen De Cauter, Didier Laloy, Wouter Vandenabeele, Jan Van Outryve, Ialma, Lais,Perry Rose, Wannes Van de Velde, Bram Vermeulen, Osama Abdulrasol, Gabriel Yacoub, Ambrozijn, Dazibao, Guido Belcanto, Melike Tarhan, ...

Voor choreografe Ann Van den Broek componeerde hij de muziek voor FF+Rew 60:00, Co(te)lette, I SOLO MENT, We Solo Men, Ohm, Q61, LIstEn & See, Solo for Tim, Kamepa, Domestica, Q61 Cemetery en The Black Piece.

Componeerde muziek voor de Franse langspeelfilm 38 Témoins (Lucas Belvaux) voor Oxalys, Steve Houben, Aranis en Panta Rhei voor de documentaire Deus Lo Volt (Arte France, RTBF), voor The Co(te)lette Film geregisseerd door Mike Figgis, en voor de 8-delige reeks De 3 Generaties voor Canvas.

Terug naar boven


Rex

    Rex Lobo – muzikant/componist
Rex Lobo (1950, IN) groeide op in een deels Indiase, deels Engelse en deels Portugese omgeving. Rex studeerde piano sinds zijn achtste. Werd in 1971 benoemd tot Fellow of the Trinity College of Music te Londen. Hierna voltooid hij zijn universitaire opleiding en haalde een Doctor of Philosophy te Hull (UK). Van deze twee richingen koos hij uiteindelijk de muziek, en wel muziek in de wereld van de dans. Sinds 1980 is hij woonachtig in Amsterdam. Hij werkte voor de Cunningham groep, Dansproduktie en is nog altijd lid van Dansgroep Krisztina de Châtel. Verder is hij reeds twintig jaar vaste pianist voor de Theaterschool te Amsterdam (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

Rex werkte als live pianist met Ann samen in de solo producties Annexe (2001), Hurry up, please…it’s time (2001) en in het dansduet Quartet with One (2002) waarin hij samen met Yvon Plouffe verantwoordelijk was voor de muziekcompositie en live uitvoering.

Terug naar boven