Voorafgaand aan het concert dat wij in Antwerpen organiseren tijdens de Dag van de Dans op 23 april vindt er een panelgesprek plaats waarin we ingaan op de multidisciplinariteit in het choreografische werk van Ann Van den Broek.
Het werk van Ann Van den Broek wordt gekenmerkt door een kruisbestuiving van verschillende kunstdisciplines. In haar choreografieën komt dans vaak samen met live videobeeld, live muziek en andere kunstvormen. Acteurs en muzikanten worden dansers en dansers worden performers en draaien aan knoppen van loop stations. Om dieper in te gaan op deze werkwijze, gaan we in gesprek met experts die bekend zijn met het werk van Ann Van den Broek en die verschillende disciplines vertegenwoordigen.
Anthony van Gog
Een jonge performer
Anthony van Gog studeerde in 2019 af als performer aan Toneelacademie in Maastricht. Zijn werk als maker kenmerkt zich door emotioneel gevaarlijke maar tegelijkertijd troostrijke performances en installaties waarin het lichaam wordt blootgelegd op transgressieve wijze. Hij speelde als performer onder andere in de voorstelling Memory Loss van Ann Van den Broek.
Marina Kaptijn
Dansen, schrijven en coachen
Marina Kaptijn werkt al meer dan dertig jaar binnen de podiumkunstensector. Zowel als danser en performer, als vóór de bühne als repetitor en artistiek adviseur. Dit deed ze onder meer bij Troubleyn (het gezelschap van Jan Fabre) en Voetvolk/Lisbeth Gruwez. Daarnaast gaf ze wereldwijd workshops over fysiek theater. Tegenwoordig coacht ze performers en niet-performers, ontwerpt ze kunsteducatieve projecten en schrijft ze voor het kunstplatform PZAZZ.
Nicolas Rombouts
Bassist en componist
In 2003 richt contrabassist Nicolas Rombouts samen met Gregory Frateur de band Dez Mona op. De band verwerft internationaal bekendheid met een uniek genre-overschrijdend geluid. In 2014 richt Rombouts Studio Caporal op, waarmee hij platen opnam voor o.a. Stijn Meuris, Guido Belcanto en Matt Watts. Als componist en contrabassist richt Rombouts zich op multidisciplinaire projecten met uitlopende kunstmakers.
Ann Van den Broek
Choreograaf
Na een succesvolle carrière als danser, richt Ann Van den Broek zich sinds 2000 volledig op haar werk als choreografe. Ze maakt verschillende indrukwekkende voorstellingen die zich steeds weer karakteriseren door een uitdagende combinatie van (kunst)disciplines. Tweemaal krijgt ze de belangrijkste dansprijs in Nederland, De Zwaan, uitgereikt. Memory Loss wordt in 2021 genomineerd in de categorie Meest indrukwekkende dansproductie.
Ilka De Wilde
Cultuurkenner als moderator
Ilka De Wilde heeft tal van functies bekleed binnen verschillende culturele instellingen en gezelschappen. Zo heeft ze de productie gedaan voor onder meer Concertgebouw Brugge en Troubleyn van Jan Fabre, NTGent old Johan Simons en Toneelgroep Amsterdam. Ze is werkt als freelance dramaturg en curator en is momenteel ook coördinator bij Opera Ballet Vlaanderen.